RAMAZAN-I ŞERİF’DE İFTAR SOFRALARIMIZ

11 Ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayı islam aleminde büyük bir sevinç ve neş’e ile karşılanır. Ramazan ayı, insanlara hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, içerisinde Mi’rac gecesinin bulunduğu manevi feyizlerin coştuğu pek mübarek bir aydır.
Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de “Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.” (Bakara Suresi 185) buyurmaktadır.
Bir başka ayet-i Kerime’de “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)” buyrulmaktadır.
Bizde Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak bu mübarek ayda, mü’minler için bayram edasında geçen İftar sofrasını Vakfımızda kuralım istedik. İmarethane içerisinde masalarda yaklaşık 300 kişilik misafir kapasitesi ile her akşam İftar sofralarını kurup, ecdadın bir hizmetini daha ihya etmiş olduk.
Bu hizmette iftar sofralarının kurulması ve lojistike edilmesi anlamında yardımlarını esirgemeyen pek çok gönül dostumuz oldu. Rasulullah sav. efendimiz bu ikramlarda bulunan ve hizmet edenler için şöyle buyuruyor.
“Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz”
(Tirmizi, Savm 82, (807);
Her yıl Ramazan Ayında sizleri de sofralarımıza ve bu hayır yarışına bekliyoruz.