//Yurtiçi Kurban
Yurtiçi Kurban2018-11-08T10:26:13+00:00

YURTİÇİ KURBAN HİZMETLERİ

İslam ümmetinin iki büyük bayramından biri olan kurban “yaklaşmak” demektir. Kurban vesilesi ile Allah’a yaklaşmak ve bu ibadetin,  huzur içinde ifa edilebilmesi adına  Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak Kurban Kesim Tesisimizde  bu hizmeti sunmaktayız

Kurban Allah’a şükrümüzün bir ifadesidir. Bu nedenle kurban kesmekten maksat Allah’ın hatırlanması ve zikredilmesidir. Zira bizim varlık gayemiz Allah’ı bilme, tanıma ve O’na yaklaşmaktan ibarettir.

Ayrıca Cenab-ı Hakkın bizim keseceğimiz kurbanlara ihtiyacı olmamakla beraber bizim ona yaklaşmaya ihtiyacımız vardır. Bilhassa kurbanlarımızı keserken ve kestikten sonra mü’min olanlara yakışır bir şekilde, ibadet neş’e ve huzuru içinde bu mübarek ibadeti ifa etmemiz çok önemlidir.

Allah’u Teala Kur’an-ı Kerimde bu gerçeği şu şekilde ifade ediyor. “Kurbanların ne etleri ne kanları Allah’a ulaşır. Allah’a ulaşan sizin takvanız, kalbi duygunuzdur” (Hac Suresi, 37. ayet ).

Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak Kurban bayramlarında Şekerpınardaki kurban kesim tesisimizde her yıl bu hizmetin büyük bir huzur ve ibadet atmosferinde ifa edilmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.

Kurban bayramı haricinde ise akika, nafile, adak ve şükür kurbanlarınızı kesme hizmetimiz devamlı olarak verilmektedir. Vakfımıza infak edilen tüm etler Aş evimizde ihtiyaç sahiplerine günlük olarak ikram edilen yemeklerde, Vakıf çatısı içerisinde yer alan Kız Kur’an kursumuzun mutfağında ve eğitim faaliyetlerine tabi tutulan tüm öğrencilerimizin yemeklerinde kullanılmaktadır.

Yurtiçi Adak, nafile, akika, şükür kurbanı bedeli 900 Tl’dir

Bağış yapmak ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız