YURTİÇİ KURBAN HİZMETLERİ

İslam ümmetinin iki büyük bayramından biri olan kurban “yaklaşmak” demektir. Kurban vesilesi ile Allah’a yaklaşmak ve bu ibadetin,  huzur içinde ifa edilebilmesi adına  Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak Kurban Kesim Tesisimizde  bu hizmeti sunmaktayız

LÜTFEN DİKKATLE OKUYUNUZ !

1) Kurban kaydı Çoban Mustafa Paşa Vakfı’nda yapılacaktır.
2) İlan edilen Kayıt tarih ve saatinden önce telefonla yada şahsen kurban kaydı kesinlikle alınmayacaktır.
3) Hisse Kaydı için 1000 tl kapora ile birlikte şahsen müracaat edilecektir. Kapora alınmadan kayıt yapılmayacaktır.
4) Kurbanlıklarımızın net fiyatları için son tartımları bayrama 10 gün kala yapılıp bedellerin net bilgisi sizlere mesaj olarak bildirilecektir.
5) Bedellerin kalan ödemesi arefe gününden bir (1) gün öncesi tamamlanacaktır.
6) Covid 19 önlemleri kapsamında bayramın 1. günü kesinlikle ödeme alınmayacaktır.
7) 1 kişi yalnızca bir kurban veya 7 hisse kaydı yazdırabilir.
8) Kurban kaydı esnasında tüm hissedarlardan ihtiyati vekalet alınacaktır.
9) Covid 19 Tedbirleri kapsamında kurban kesim alanına bayram günü her hisse adına 1 kişi kabul edilecektir.
10) Kesim tesisimize maskesiz giriş yapılamayacak, sosyal mesafe ve bilim kurulunun belirlediği tedbirler çerçevesinde önlemler üst düzeyde uygulanacaktır.

Kurban Allah’a şükrümüzün bir ifadesidir. Bu nedenle kurban kesmekten maksat Allah’ın hatırlanması ve zikredilmesidir. Zira bizim varlık gayemiz Allah’ı bilme, tanıma ve O’na yaklaşmaktan ibarettir.

Ayrıca Cenab-ı Hakkın bizim keseceğimiz kurbanlara ihtiyacı olmamakla beraber bizim ona yaklaşmaya ihtiyacımız vardır. Bilhassa kurbanlarımızı keserken ve kestikten sonra mü’min olanlara yakışır bir şekilde, ibadet neş’e ve huzuru içinde bu mübarek ibadeti ifa etmemiz çok önemlidir.

Allah’u Teala Kur’an-ı Kerimde bu gerçeği şu şekilde ifade ediyor. “Kurbanların ne etleri ne kanları Allah’a ulaşır. Allah’a ulaşan sizin takvanız, kalbi duygunuzdur” Hac Suresi, 37. ayet

Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak Kurban bayramlarında Şekerpınar’daki kurban kesim tesisimizde her yıl bu hizmetin büyük bir huzur ve ibadet atmosferinde ifa edilmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.

Kurban bayramı haricinde ise akika, nafile, adak ve şükür kurbanlarınızı kesme hizmetimiz devamlı olarak verilmektedir. Vakfımıza infak edilen tüm etler Aşevimizde ihtiyaç sahiplerine günlük olarak ikram edilen yemeklerde, vakıf çatısı içerisinde yer alan Kız Kur’an Kursu’muzun mutfağında ve eğitim faaliyetlerine tabi tutulan tüm öğrencilerimizin yemeklerinde kullanılmaktadır.

Kurban Kesim Tesisimiz ve Kurban Bayramından Kareler

Daha fazla resim görmek için buraya tıklayın.

Vakfımıza Adak, infak, akika kurbanlarınızı bağışlayabilirsiniz. Sitemizin Bağışlar sayfasından kredi kartı ile de alım yapabilirsiniz.