YURTİÇİ KURBAN HİZMETLERİ

İslam ümmetinin iki büyük bayramından biri olan kurban “yaklaşmak” demektir. Kurban vesilesi ile Allah’a yaklaşmak ve bu ibadetin,  huzur içinde ifa edilebilmesi adına  Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak Kurban Kesim Tesisimizde  bu hizmeti sunmaktayız

Kurban Allah’a şükrümüzün bir ifadesidir. Bu nedenle kurban kesmekten maksat Allah’ın hatırlanması ve zikredilmesidir. Zira bizim varlık gayemiz Allah’ı bilme, tanıma ve O’na yaklaşmaktan ibarettir.

Ayrıca Cenab-ı Hakkın bizim keseceğimiz kurbanlara ihtiyacı olmamakla beraber bizim ona yaklaşmaya ihtiyacımız vardır. Bilhassa kurbanlarımızı keserken ve kestikten sonra mü’min olanlara yakışır bir şekilde, ibadet neş’e ve huzuru içinde bu mübarek ibadeti ifa etmemiz çok önemlidir.

Allah’u Teala Kur’an-ı Kerimde bu gerçeği şu şekilde ifade ediyor. “Kurbanların ne etleri ne kanları Allah’a ulaşır. Allah’a ulaşan sizin takvanız, kalbi duygunuzdur” Hac Suresi, 37. ayet

Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak Kurban bayramlarında Şekerpınar’daki kurban kesim tesisimizde her yıl bu hizmetin büyük bir huzur ve ibadet atmosferinde ifa edilmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.

Kurban bayramı haricinde ise akika, nafile, adak ve şükür kurbanlarınızı kesme hizmetimiz devamlı olarak verilmektedir. Vakfımıza infak edilen tüm etler Aşevimizde ihtiyaç sahiplerine günlük olarak ikram edilen yemeklerde, vakıf çatısı içerisinde yer alan Kız Kur’an Kursu’muzun mutfağında ve eğitim faaliyetlerine tabi tutulan tüm öğrencilerimizin yemeklerinde kullanılmaktadır.

Kurban Kesim Tesisimiz ve Kurban Bayramından Kareler

Daha fazla resim görmek için buraya tıklayın.

Vakfımıza Adak, infak, akika kurbanlarınızı bağışlayabilirsiniz. Sitemizin Bağışlar sayfasından kredi kartı ile de alım yapabilirsiniz.