//Yurtdışı Cami ve Külliye
Yurtdışı Cami ve Külliye2019-01-07T10:48:24+00:00

YURTDIŞI CAMİ VE KÜLLİYE

Çoban Mustafa Paşa Vakfı tarafından  Afrika ülkelerinden Burkino Faso’da  hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi İslami eğitimlerine başladı.

Çoban Mustafa Paşa Külliyesi yapıldığı 1523’lü yıllarda bir kervansaray hizmeti vermekle birlikte, bugün ki tabirle Üniversite eğitimi de vermekteydi. Külliye içerisinde bulunan medrese, eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü bir okul işlevi görmekteydi.

Külliye içerisinde bugün de lise ve orta öğretim öğrencilerine yönelik tamamlayıcı eğitim faaliyetleri vakfımız tarafından yapılmaktadır.

Afrika’da bir su kuyumuz bulunsun niyetiyle yola çıkılan yurt dışı hizmetimizin 2. büyük iştiraki, Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ismiyle Afrika ülkelerinden Burkino Faso’da İslami eğitimlerin yapılabileceği bir külliye oldu. Yapımı yaklaşık 2 yıl süren külliyemizin eğitim, lojistik vb. masrafları Gebze’den Çoban Mustafa Paşa Vakfımız tarafından karşılanarak hizmetine devam etmektedir.

Hayırseverlerin katkılarıyla islamın nurunu nice yeni ufuklara taşıyabilmek için hep birlikte gayret etmeye sizleri de davet ediyoruz.