//Yurtdışı Su Kuyusu
Yurtdışı Su Kuyusu2018-11-04T08:31:15+00:00

SU KUYUSU HİZMETLERİ

Çoban Mustafa Paşa Vakfı tarafından Aziz Mahmud Hüdayi vakfı ile işbirliği içinde yürütülen bir hizmetimizdir. Afrika ülkelerinde en büyük ihtiyaç olan su kuyularının açılması işletilmesi ve bakımlarının yapılması konularında gayret edilen hayati önem taşıyan bir faaliyettir.

Su tüm canlılar için olmazsa olmaz hayatın devamiyetini sağlayan en büyük ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın karşılanması için yapılacak gayretler en büyük vakıf hizmetleri arasındadır. Allah (cc.) Kur’an-ı Kerimde Bakara suresi 148. ayetinde “Hayır işlerinde yarışın” buyuruyor.

Bizlerde Vakfımız hayırseverlerinin destekleriyle ve Gebze’den Afrika’ya uzanan hayır yarışında ilk su kuyusu hizmetimizi  Çoban Mustafa Paşa külliyesinin banisi ve vakfın ilk kurucusu Çoban Mustafa Paşa Hazretleri’nin ismine atfederek bu hizmeti başlatmış bulunuyoruz.

Bir yudum su için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan Afrika kıtası insanlarına, Afganistan, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gana, Kamerun, Mali, Uganda, Somali, Sudan, Tanzanya gibi ülkelere bu hizmeti taşımak sizlerle birlikte bu mübarek hayır yarışını devam ettirmek istiyoruz.

Açılan kuyuların bakımları düzenli olarak yapılmakta, zaman içerisinde kuyularda meydana gelebilecek arıza ve tamir masrafları vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Kuyu fiyatları ülkelere, açılacak bölgenin ve zeminin durumuna ayrıca kuyunun niteliğine göre değişmektedir.